Çocuklara ve gençlere kamplarda 'mahremiyet bilinci' eğitimi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Mahremiyet eğitimiyle çocuklarımızın, kendi özel alanlarının farkına varabilme, kendisi ile çevresi arasına sağlıklı sınırlar koyabilme becerilerini kazanmalarını amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Çocuklara ve gençlere kamplarda 'mahremiyet bilinci' eğitimi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın, sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuk ve gençler için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde düzenlediği yaz kampında, çocuklara "mahremiyet bilinci" eğitiminin verileceğini bildirdi.

Kamp programında, çeşitli nedenlerle ailelerinden ayrılmak zorunda kalan ve devlet koruması altına alınan çocuklar için "değerler eğitimi" programı oluşturulduğunu kaydeden Selçuk, şöyle devam etti:

"Programla, çocuk bakım kuruluşlarında kalan çocuklarımız için günlük hayatta kullanabilecekleri ve yaşlarına göre indirgenmiş bir anlatımla dini, manevi ve ahlaki değerlere yönelik eğitimler veriliyor. Eğitimlerde, Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kur'an-ı Kerim, tatlı dil ve güler yüz gibi konuların yanı sıra saygı, sevgi, paylaşma ve yardımlaşma, görgü ve nezaket kuralları, dua, şükür, hoşgörü, alçakgönüllülük, olumlu düşünme, çalışkanlık, kanaatkarlık, sabır, sorumluluk, affetmek ve affedilmek gibi konular yer alıyor."

"Mahremiyet bilinci"

Bakan Selçuk, çocukların istismar gibi olaylara yönelik kendilerini koruması, bu tip tehlikelere karşı nasıl hareket edebileceğini öğrenmesi için eğitim konuları arasına "mahremiyet bilinci" konu başlığının eklendiğini vurguladı.

Selçuk, "Mahremiyet eğitimiyle çocuklarımızın, kendi özel alanlarının farkına varabilme, sosyal hayatın içinde kendi özel alanlarını koruyarak diğer insanların özeline saygı duyma ve kendisi ile çevresi arasına sağlıklı sınırlar koyabilme becerilerini kazanmalarını amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Kampdaki eğitim

İçeriği çocuklara göre düzenlenen eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirdiği din görevlileri tarafından veriliyor. Eğitim veren din görevlileri, kuruluşların özellikleri ve çocuklara ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda ön eğitimden geçiriliyor.

Kamp programında değerler eğitiminin yanı sıra çeşitli oyun ve aktiviteler yer alıyor. Programın sosyal aktiviteleri Gençlik ve Spor Bakanlığınca görevlendirilen gençlik liderleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Gençlik liderlerince kurulan istasyonlarda el sanatları, masa tenisi, bisiklet, sokak oyunları, yarışmalar, tiyatro, matrak ve okçuluk, yüzme, paintball, matrak, bisiklet, doğa yürüyüşü gibi sportif faaliyetler yapılıyor.

Kaynak: AA

Diğer Haberler

Avustralya'da gençler için cami bahçesine halı saha yapıldı


Spor yapmak isteyene saat sınırı yok


Kick boksun 'yalnız şampiyonu'


Türkiye rekorunu kırdı sıra dünya şampiyonluğunda


7 yaşındaki satranççı Mardinli Baver yenilgisiz şampiyon


Tekvandoda dünya şampiyonu Zeliha Ağrıs: Totemim yok, duam var


Sıfırın altında 3 derecede Kış Yüzme Şenliği


2 kolu yok ama, 34 altın, 24 gümüş ve 9 bronz madalyası var


Türkiye'nin Yıldızları: Fatma Zehra Köse


Anne sözü dinledi şampiyon oldu


Görme engelli Döndü'nün sporla başlayan değişim hikayesi


5 kez dünya şampiyonu olan Ümran'ın bileği bükülmüyor


Kariyeri boyunca tek yenilgi yaşadı


Her şampiyonluğunda devlete borcunu ödediğine inanıyor


2018'deki şampiyonlarımız


Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali analizi


UEFA'yı en çok uğraştıran kulüpler bizimkiler


3 kardeş ringlerde altın biriktiriyor


Duymuyorlar ama attıklarını vuruyorlar


Atletizmden 2 güzel haber