MÜSİAD'da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı.

"Fotoğraf sergisini, bu hain darbe girişimini geleceğe taşıyarak, hiçbir zaman unutmayacağımız o kara geceyi belgeleriyle ortaya koyması bakımından son derece önemli buluyorum"

MÜSİAD'da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı.

MÜSİAD Genel Merkez binasında ziyarete açılan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimini gözler önüne seren 55 karenin yer aldığı sergi, bir ay boyunca açık kalacak.

 

Serginin açılışında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz ile ilgili çok yoğun programların bulunduğunu belirterek, '"Anlatacağız, hatırlatacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

 

Türk milletinin FETÖ'nün darbe girişimine karşı dünyada emsali görülmemiş bir başkaldırıda bulunduğunu dile getiren Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben millet iradesinin üstünde bir güç bilmiyorum, tanımadım. Caddeler, sokaklar sizleri bekliyor." şeklindeki sözleri sonrası 7'den 70'e yaşlısıyla genciyle milletin sokağa indiğini ve karanlık gecenin çok farklı bir aydınlıkla doğduğunu anlattı.

 

Yerlikaya, bu toprakların çok karanlık geceler gördüğünü ancak milletin uçakların önü görünmesin diye tarladaki ekinini yaktığını, böyle bir vatanperverlik örneğinin kolay kolay görülemeyeceğini söyledi.

 

O hain gece 251 şehit verildiğini anımsatan Yerlikaya, "Şehit yakınları bize emanet. Hakeza gazilerimiz... Onları gördükçe o gecenin kahramanlık ruhunu müşahhas olarak hep onlarla hissediyoruz, onları aramızda görmekten çok büyük iftihar ediyoruz. Bu bir darbe girişimi bile değildi, işgal girişimiydi. Daha sonraki ifadelerden neler neler hangi melanet düşüncelerle neler yapmak istediklerini öğrenincedehşete kapılmamak elde değil." diye konuştu.

 

Yerlikaya, o gece yaşananları her zaman gelecek nesillere aktarmak zorunda olduklarının altını çizerek, sırtını batıya dönerek Anadolu'ya silah doğrultanlara karşı Anadolu irfanının, imanın, inancın galip geldiğini bildirdi.

Dünyada böyle bir darbe girişiminin rezil rüsva edilerek söndürüldüğü bir enstantane bulunmadığını dile getiren Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu aziz milletin ezanının susturulamayacağını, devletin, milletin, vatanın ve bayrağın masa başında analitik dünya değerlendirmeleriyle işgal edilmeyeceğini, yönetime el konulamayacağını, iradesinin üstüne çarpı atılamayacağını son derece iyi anladılar. Bizi daha iyi ve yakından tanıdılar. Bu milletin gücünün, kuvvetinin göründüğünden çok daha büyük olduğunu, ardından görünmez güçlerin, kuvvetlerin olduğunu çok iyi anladılar."

 

"Kumpasın ve yıkıcı planların iç yüzünü dünyaya anlattık"

 

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 15 Temmuz'un, Türkiye'ye kara bir sayfa yazma amacında olan hain bir girişimi milletçe boşa çıkardıklarının, özgürlüğü, vatan sevgisini, demokrasiyi ve ülke onurunu her şeyin üzerinde tuttuklarının bir tezahürü olduğunu söyledi.

Demokrasi katili hainlere yaşlı, genç, kadın, erkek herkesin büyük bir öfke ile karşı durduğu o karanlık gecede Türk milletinin tüm dünyaya bir kez daha demokrasi tutkusunu gösterdiğini, birlik ve beraberlik dersi verdiğini dile getiren Kaan, "Bizler de MÜSİAD olarak, darbe girişiminin hemen ardından tepkimizi ortaya koyduk ve birçok STK henüz nabız yoklaması telaşındayken biz bu hain ayaklanmaya karşı duruşumuzu net biçimde ifade ettik, demokrasi nöbetlerine katıldık." dedi.

 

Yurt içi ve yurt dışındaki her bir noktada milletin karşı karşıya kaldığı hainliği anlattıklarını kaydederek, haksızlığın, kumpasın ve yıkıcı planların iç yüzünü nefesleri yettiğince ifade ettiklerini, dünyada bu yönde kamuoyu oluşturmak adına tüm güçleriyle çalıştıklarını anlattı.

 

Sergi ABD ve Almanya gibi ülkelerde de açılacak

 

Kaan, 15 Temmuz gecesini ve ardından yaşananları gelecek nesillere aktarabilmek adına içerikler oluşturduklarını, kitap ve bilgilendirici yayınlar hazırladıklarını belirterek, bu çalışmalarla ilgili örnekler paylaştı.

15 Temmuz Derneği ile yaptıkları iş birliğinden bahseden Kaan, bugün de geleceğe bir iz bırakmak için bu sergiyi açtıklarını söyledi.

Kaan, serginin yurt içi ve yurt dışında da gerçekleştirileceğini kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

 

"İstanbul haricinde İzmir, Sakarya, Tekirdağ, Fethiye, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Gümüşhane, Ordu Samsun ve Kırıkkale'de, yurt dışında da Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Romanya ve ABD'de de bu sergilerimizi sürdüreceğiz. Bugün açılışını yaptığımız fotoğraf sergisini, bu hain darbe girişimini geleceğe taşıyarak, hiçbir zaman unutmayacağımız o kara geceyi belgeleriyle ortaya koyması bakımından son derece önemli buluyorum."

 

Kaan, bir ay boyunca genel merkezi binasının sergi alanında açık kalacak sergiyi herkesin ziyaret etmesi çağrısında bulundu.

 

"O gece milletin özündeki değer yargısı pratiğe dönüştü"

 

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da herkesin etnik veya başka kimliklerinin farklı olabileceğini belirterek, 'Ancak 'bu ülkenin vatandaşı olmak' ve 'yeri geldiğinde vatan için canını ortaya koymak' gibi ortak paydalarımız var.' dedi.

Hain girişimin yaşandığı gece Türk milletinin vatan hainlerine karşı çıktığını dile getiren Turunç, "O gün şehit ve gazi olma arzusuyla tankların topların karşısında silahsız bir şekilde Allah, peygamber ve vatan sevgisiyle hayatlarını ortaya koyan insanlar bu milletin özündeki değer yargısını pratiğe dönüştürdüler." diye konuştu.

 

Turunç, kendilerinin ve çocuklarının kıyamete kadar bu inancı daha fazla fedakarlık göstererek bu topraklarda yaşatması gerektiğini kaydederek, son nefese kadar bu topraklarda aynı inancın sürmesi temennisinde bulundu.

 

"15 Temmuz'u gelecek nesillere aktarmak için sanat çok önemli"

 

Şehit İlhan Varank'ın ablası 15 Temmuz Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Arslantürk ise 15 Temmuz ile ilgili yayınların, yapımların ve sanatsal etkinliklerin artması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

 

Herkes kendi zihninde 15 Temmuz ile ilgili bir roman ve hikaye yazdığını dile getiren Arslantürk, "Ancak belki de çok acele etmemize gerek yok. 10 yıl, 20 yıl sonra edebiyatımıza kalıcı olacak çok hikayeler çıkacak." diye konuştu.

 

Arslantürk, Vali Yerlikaya ve MÜSİAD Genel Başkanı Kaan'ın o geceyle ilgili hikayelerini etkinlik öncesi dinlediğini kaydederek, "O geceye ait bir değil çok fazla hikaye var. Zihinlerimizde olan hikayelerle 15 Temmuz'u gelecek nesillere aktaracağız. Bu konuda sanat çok önemli." ifadelerini kullandı.

 

STK'ların terör örgütü üyelerinin toplumdan ayrıştırılması konusundaki önemine değinen Arslantürk, devlet ile STK'ların yapacağı iş birliği sayesinde bu konuda mesafe alınabileceğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Paha Biçilemez Emeklerin Sahipleri Öğretmenlerimize Sonsuz Şükranlarımızla


Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun


Eşini ve çocuklarını kaybeden Suriyeli anne, açtığı okulda yetim ve engelli çocukları büyütüyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paris İklim Anlaşması'nı, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz


MÜSİAD'ın yeni genel başkanı Mahmut Asmalı oldu


Yangında evini kaybeden yaşlı çift, yeni evine kavuştu.


Jandarma selden etkilenen 280 ailenin eşyasını taşıdı


'Asrın felaketi'nin üzerinden 22 yıl geçti


Kahramanmaraşlı öğrenciler, fidan sulayarak biriktirdikleri parayı yanan ormanlar için bağışladı


Şehit başçavuş Ferhat Gedik'in en sevdiği yemek sınırdaki Mehmetçikler için pişirildi


İHH önce yangına su taşıdı, şimdi ise yaraları saracak


İşitme engelli üniversite adayları ile ailelerine işaret diliyle tercih desteği


TDV'den yangın bölgelerindeki vatandaşlara yardım


TÜRKİYE HEPİMİZİN


İDDEF Kurban Bayramı'nda milyonlara umut oldu


15 Temmuz Direnişinin Beşinci Yılı


15 Temmuz gazisinden 'ihanetleri unutmayalım' çağrısı


Elazığlı şehit polis babasından 'Unutulursa yeni 15 Temmuzlar olabilir' uyarısı


Şırnak'ta inşaat alanına yuva yapan 'büyük kız kuşu' için çalışma kısmen durduruldu


Kuzey Makedonya'da yüzlerce hafız yetiştiren Molla Mahmud Efendi Aslani vefat etti